Diensten

ongeval-1-1024x683

EHBO

Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO) is ervoor om anderen te helpen. Dat is ook de missie van SanDoen om elkaar te helpen in onze maatschappij. Hoe mooi is het als u de handelingen die bij EHBO komen kijken, kunt leren in een cursus. Bij SanDoen, gaan we het dan ook gewoon DOEN! Niet kletsen, maar leren en vooral veel doen. Bij SanDoen krijgt u de gelegenheid om te oefenen met professionele materialen en met een *Lotus slachtoffer zodat u met een vertrouwd gevoel klaar zult zijn, als een noodsituatie op uw pad komt. Ook kunt u bij SanDoen uw bijscholing volgen. Om uw competenties op peil te houden kunt u jaarlijks een herhalingscursus volgen.

*Lotus = Landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffer.

kinder-ehbo-1024x683

EHBO aan Kinderen

Voor iedereen aan wie de zorg voor baby’s of kinderen is toevertrouwd is het belangrijk om te weten wat te doen bij een incident. Deze cursus voldoet aan de EHBO-eis voor beroepskrachten en is ook geschikt voor gastouders en medewerkers van kinderdagverblijven. Het is een volledige cursus waarbij alle voorkomende onderwerpen gericht op baby’s en kinderen aan bod komen. Ook kunt u bij SanDoen uw bijscholing volgen. Zo kunt u uw competentie op peil te houden, door jaarlijks herhalingslessen te volgen.

Reanimatie-volwassene-1024x681

Reanimatie & AED

Hoe vervelend zou het zijn als u in een noodsituatie terecht komt waarin u levens zou kunnen redden en u niet weet wat u moet doen? Als elke seconde telt en u het verschil zou kunnen maken tussen leven en dood!

Tijdens een cursus reanimatie leert u binnen 3 uur hoe u een slachtoffer borstcompressie moet geven en hoe u effectief kunt beademen. Ook het gebruik van de AED (automatische externe defibrillator) komt volledig aanbod tijdens de reanimatiecursus. De stabiele zijligging en hoe te handelen met een verstikking zijn tevens onderdelen van deze levensreddende cursus.

Of u nu de reanimatie voor volwassene of voor baby’s en kinderen wilt volgen, bij SanDoen zijn beide opties mogelijk. U leert door te oefenen op daarvoor bestemde oefenpoppen.

Drugs-en-alcohol-1024x543

Acute Zorg bij Alcohol- en Drugs Incidenten

Voor iedereen die meer wil weten over welke soorten drugs er zijn. Tijdens de cursus leert u alle soorten, de kenmerken en het herkennen van de symptomen welke drugs iemand heeft genomen. Deze cursus kan gegeven worden in een workshop op kleinschalig gebied of juist heel uitgebreid door dieper in te gaan in de hulpverlening, op het gebied van alcohol en drugs op evenementen.

ontruiming-1024x1024

BHV

Bedrijfshulpverlening (BHV) is er voor werkgevers en voor medewerkers. In een bedrijf is het voor beiden van belang dat er een goede bedrijfshulpverlening is opgezet. Bij SanDoen kunt u een cursus BHV Brand en Ontruiming volgen of uw kennis bijhouden door het volgen van herhalingslessen BHV Brand en Ontruiming.

Depositphotos_115615844_xl-2015-1024x683

Stop de bloeding

In de huidige tijd stopt de hulpverlening niet bij basis Eerste Hulpverlening. Als er een ongewenste situatie ontstaat, denk hierbij aan een schietpartij, steekpartij, een situatie waarbij meerdere slachtoffers kunnen vallen zoals een terroristische aanslag. Dan is een cursus “Stop De Bloeding” een goede aanvulling op de basiscursus. U leert op een andere manier hulp verlenen en hier zal dieper worden ingaan op de ABCDE methodiek waarbij aandacht is voor het stoppen van een ernstige bloeding.

Depositphotos_6807778_xl-2015-1024x854

Workshop / Lezing

U kunt ervoor kiezen om een volledige cursus te volgen, maar het is ook mogelijk om een workshop te volgen waarbij in kort tijdsbestek belangrijke onderwerpen geleerd en geoefend kunnen worden. In een workshop leert u de basisbegrippen op verschillende gebieden kennen. Na het volgen hiervan kunt u met vertrouwen de eerste basisbegrippen in de praktijk toepassen.

Het voordeel van een workshop is dat u veel informatie krijgt in een kort tijdsbestek. SanDoen heeft diverse workshops die wij op locatie kunnen geven. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.