BHV

BHV - Bedrijfs Hulp Verlening -
- Heeft u als werkgever in geval van een calamiteit een noodplan voor uw bedrijf?
- Bent u ervan op de hoogte dat dit allemaal georganiseerd kan worden door een Bedrijfshulpverleningsorganisatie?
- Wist u dat iedere werkgever in Nederland wettelijk verplicht is om bedrijfshulpverlening te organiseren?
Het aantal medewerkers dat u zou moeten opleiden als bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de risico’s in uw organisatie.
Bij incidenten of calamiteiten komen de bedrijfshulpverleners (BHV) binnen uw organisatie direct in actie. Ze verlenen Eerste Hulp bij ongevallen, ze bestrijden een beginnende brand, ze ontruimen een gebouw of terrein. Waar nodig alarmeren zij de brandweer, politie en ambulance en kunnen een juiste overdracht doen aan deze professionals. Een goede BHV is letterlijk van levensbelang voor uw medewerkers en organisatie. Bedrijfshulpverleners leren hoe zij eerste hulp kunnen verlenen aan slachtoffers, beperken de schade en maken een snelle werkhervatting mogelijk.
Basis BHV – lesdag 1 Eerste Hulp
Op de eerste lesdag van de BHV-cursus leert u alles wat bij het verlenen van eerste hulp bij ongevallen komt kijken. Behalve levensreddende handelingen voor een slachtoffer leert u ook omgaan met zaken zoals het regelen van professionele hulp, emotionele reacties en het herkennen van risicofactoren.
Deze lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:
- Kneuzingen en verstuikingen
- Uitwendige wonden
- Oogletsel
- Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsel
- Brandwonden
- Reanimatie
- Gebruik van de AED
Basis BHV – lesdag 2 Brandbestrijding en ontruiming
Op de tweede lesdag van de BHV cursus leert u alles wat bij brandbestrijding en ontruiming komt kijken. Na de theorie die in stappen worden aangeleerd, gaat u in de praktijk oefenen.
Deze lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:
- Wat is Brand
- Wat zij de gevaren bij brand
- De taak van de BHV’er bij een brand en een ontruiming
- Praktijk blussen
- Samenwerking met andere hulpdiensten
- Communicatie
- Ontruiming
Een snelle manier om Bedrijfshulpverlener (BHV) te worden, is via de BHV Basis E-learning. Met deze nieuwe blended e-learning methode kan de BHV-basisopleiding deels op afstand worden gevolgd. Het e-learning programma is een online programma dat bestaat uit 4 modules die u zelfstandig en onafhankelijk in uw eigen tijd kan volgen. Daarnaast is er een praktijkgedeelte dat op locatie wordt gevolgd. De inhoud van de cursus is gelijk aan de reguliere basisopleiding BHV
Toetsing E-learning
Elke module wordt afgerond met een E-toets. De E-toets is pas te maken als alle video’s van de module zijn bekeken en ook de bijbehorende vragen zijn beantwoord. Op deze manier wordt gewaarborgd dat cursisten hebben gezien hoe een competentie (vaardigheid) wordt uitgevoerd en zijn zij goed voorbereid op de praktijkdag. Als een toets met een voldoende is afgerond, kan het toelatingscertificaat als pdf-bestand worden opgeslagen en geprint.
Praktijkdag
Op de praktijk dag staat het praktisch uitvoeren van de competenties centraal. De cursisten oefenen hierbij in groepjes. Om het zelfstandig leren in groepsverband te stimuleren en feedback te geven, zijn er instructiekaarten op groot formaat beschikbaar. Voor cursisten is een naslagwerk met instructiekaarten beschikbaar. De competenties worden geëxamineerd en er wordt een NIBHV-theorie-examen afgenomen.
Uw tijdsinvestering 2-daagse opleiding
- 2 lesdagen van 08:30 uur tot 16:30 uur
- (tweede dag inclusief examen)
Uw tijdsinvestering E-learning + praktijkdag
- Het e-learning deel wordt op afstand door de cursist gevolgd en omvat in totaal 4 tot 6 studie-uren. U neemt zelfstandig de theorie door en kijkt de demonstratie- en instructievideo’s. Deze modules worden afgesloten met een toets. Voor de vier modules dient u een voldoende te behalen om toegang te krijgen tot de praktijkdag.
- Het praktijkonderdeel bestaat uit één dag (8 uur) , inclusief de competentietoetsen en het theorie-examen.
Na de cursus Basis BHV weet u:
- Hoe u efficiënt en doortastend kunt optreden bij calamiteiten;
- Een beginnende brand veilig bestrijden;
- Welke vormen van niet spoedeisende eerste hulp u kunt verlenen;
- Welke vormen van spoedeisende eerste hulp u kunt verlenen;
- Praktisch kunnen handelen in geval van een noodsituatie.
Deze cursus is inclusief
- Lesboek NIBHV
- E-learning NIBHV
- Gebruik Brandmiddelen
- Gebruik AED trainingsapparaat
- Gebruik verbandmiddelen en reanimatiepoppen
- Lesuren, reisuren en reiskosten docent
- Examenkosten
- NIBHV diploma en draagpas (1 jaar geldig)
Maatwerk
Bent u op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op uw organisatie, dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via info@sandoen.nl.
Is deze cursus geschikt voor mij?
Er zijn geen instapeisen voor deze cursus. Iedereen die opgeleid wil worden tot BHV mag deelnemen.
Het ligt eraan of u als particulier of als bedrijf interesse heeft in een basiscursus of herhalingscursus bij SanDoen.
- Voor bedrijven is er sprake van maatwerk deze zijn afhankelijk van uw wensen, het aantal cursisten en andere factoren, deze factoren bepalen welke prijs er in uw situatie van toepassing is. Voor vragen over de prijzen kunt u contact opnemen met SanDoen zodat wij een offerte voor u kunnen opstellen.
- Bent u als particulier op zoek naar een basiscursus of herhalingscursus, dan kunt u contact opnemen met SanDoen om te bezien wanneer u kunt aansluiten bij een cursus en wat de kosten voor u zullen zijn.
Reanimatiecursussen van de Nederlandse Reanimatie Raad kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed worden omdat zij het belang van preventie – ‘voorkomen is beter dan genezen’ – inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.
Onze diensten
Contact met SanDoen?
Wilt u meer informatie, zich opgeven voor een workshop of lezing?
Neemt u dan contact met ons op via onderstaand formulier.