Mijn idee…. Spelenderwijs ehbo met Amley en Woko

Ik ben instructeur Eerste Hulp, Brand & Ontruiming en Bedrijfs Hulp Verlening (BHV). Dit vak beoefen ik al enige jaren met veel plezier en passie uit.

Mijn passie voor dit vakgebied is ontstaan toen ik 16 jaar was en mijn vader zijn eerste hartinfarct kreeg. De confrontatie hiermee was voor ons gezin zo groot dat het ons ertoe heeft bewogen om een reanimatiecursus te gaan volgen.

Dit werd de basis voor mij om te beseffen dat je in noodsituatie wat voor een ander kan betekenen. Hier is ook mijn missie ontstaan, de wereld bewuster maken in alles wat met EHBO te maken heeft.

Enige jaren later werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt doordat de beste vriend van mijn vader op jonge leeftijd aan hartfalen overleed. Hij was op dat moment alleen thuis met zijn kinderen van rond de 2 en 4 jaar oud.

Vanaf die tijd bleef ik met de vraag rondlopen, wat als zijn kinderen hadden geweten hoe zij 112 hadden kunnen bellen? Had het dan anders afgelopen?

Tijdens mijn cursussen werd mij regelmatig door de cursisten gevraagd of zij het verband waarmee geoefend werd mee naar huis mochten nemen. Hun kinderen konden er dan mee spelen.

Hier ging mijn idee groeien naar een werkbaar concept, Amley en Woko zijn hieruit ontstaan.

We weten allemaal dat kinderen spelenderwijs heel veel leren en ontdekken. Hoe mooi zou het dan zijn als er met de verhaallijn van Amley en Woko een basis gelegd kan worden. Dat wanneer er iets gebeurt kinderen kunnen reageren doordat zij dat spelenderwijs hebben geleerd.

Ik ben ervan overtuigt dat iedereen EHBO kan leren, ook op jonge leeftijd. Het is voor iedereen belangrijk om te weten wat je kunt doen in geval van nood of bij kleine ongevalletjes. Het meest vervelende is achteraf het gevoel hebben niet te weten wat je had kunnen doen.

Dus zeg ik start op jonge leeftijd bij de basis. Wees vriendelijk voor elkaar en jezelf daar kun je op EHBO-gebied al een goede start mee maken samen met Amley en Woko.

 

De productie is in gang gezet waarbij de stoffen en materialen zo worden gemaakt dat het fijn is voor de kinderen om mee te spelen en er bij de vervolg boekjes ook handelingen kunnen worden uitgevoerd waarbij de pop geen schade op loopt. Ben jij nou net zo enthousiast als ik dat ben, dan kun jij degene zijn die de eerste set in de pre-sale al kunt aanschaffen. Dan heb jij de primeur straks in handen. Klik op de winkel en je kunt je bestelling plaatsen. Zodra de setje geleverd kunnen worden, breng ik je hiervan op de hoogte.

Wil jij liever eerst meer weten, heb je vragen over het concept Amley en Woko? Of wil je de nieuwsbrief ontvangen? Neem dan even een kijkje op de website van Amley en Woko en laat je gegevens achter via het contactformulier www.amleyenwoko.nl

De eerste 100 verkochte setjes krijgen er een leuke verrassing bij!!

Laatste Update (02-09-2021): De verwachting was dat eerste 1000 sets vanaf eind augustus geleverd waren. Echter door omstandigheden bij de productie is er een vertraging opgetreden. Binnen nu en 2 weken verwacht ik een sample voor de knuffel en het eerste boekje klaar te hebben zodat ik kan laten zien hoe het eindresultaat gaat worden. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de eerste sets in januari 2022 bij u thuis kunnen worden bezorgd.