Meer over SanDoen

Waar staat SanDoen voor?

Bij Sandra’s lessen moet je het gewoon zelf “Doen”!

(S) amenwerken met anderen
(A) anleren van nieuwe kennis
(N) astreven van goede hulpverlening
(D) enkend aan het slachtoffer
(O) verdragen aan professionals
(E) mpathie voor omstanders
(N) aast elkaar er voor gaan

Logo3-banner-facebook-e1556385238188-1024x625
ehbo-koffer-1024x733
lotus-district8-576x1024
Reanimatie-volwassene-1024x681

EHBO is de afkorting voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. En de meeste ongevallen gebeuren in en rond het huis. Eerste hulp leert u in de basis dan ook om een ander te kunnen helpen. Of dit nu een familielid, een kind, vrienden of buren zijn. Ook een wildvreemde kan in een situatie komen waarbij hij of zij heel blij zal zijn als u de basisprincipes van eerst hulp heeft geleerd.

BHV staat voor Bedrijfs Hulp Verlening. Dit is voor elke werkgever van belang, aangezien het een onderdeel is dat verplicht gesteld is vanuit de Arbowetgeving. Het is belangrijk dat binnen een bedrijf BHV’ers aanwezig zijn om hulp te kunnen verlenen in geval van een calamiteit. Hierover kunt u meer informatie vinden op het dienstenoverzicht BHV.

Dat is natuurlijk afhankelijk van welke cursus of workshop u wilt gaan volgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de basisprincipes om Eerste Hulp of BHV hulp te verlenen. Dat begint bij de kennis van hoe het menselijk lichaam reageert of wat brand is en welke brandklassen er zijn. En daarna leert u in kleine stappen, van het plakken van een pleister op de juiste wijze, het herkennen van ziektebeelden, een beginnende brand of het kunnen reanimeren tot de aanleggen van verbandmaterialen. En daarnaast kunt u uw kennis uitbreiden met informatie over kinder-EHBO, stop de bloeding, maar ook over alcohol en drugs en wat als uw kind hier mee in aanraking gaat komen, hoe het te herkennen….. en zo nog meer.Hierover kunt u meer informatie vinden op het dienstenoverzicht BHV.

Hoe lang een cursus duurt is een beetje afhankelijk van uw wensen en wat u wilt gaan leren. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Een complete basis EHBO cursus duurt gemiddeld 24 tot max. 28 uur inclusief examen van het Oranje Kruis.
  • Een basis EHBO cursus met e-learning en praktijkdag duurt gemiddeld 6-8 uur met aansluitend een praktijkdag van 8 uur.
  • Een complete EHBO cursus aan kinderen duurt gemiddeld 8 tot 9 uur inclusief toets (Oranje Kruis).
  • Een complete BHV cursus duurt gemiddeld 16 tot 18 uur inclusief examen van het NIBHV.
  • Een workshop duurt gemiddeld 2,5 tot 3 uur.
  • Herhalingsles EHBO / BHV duurt gemiddeld 8 uur per jaar.

Er zijn meerdere mogelijkheden, dit blijft echter maatwerk. Aangepast aan de soort cursus, herhalingsles en de kennis die u op wilt doen.

Dat is afhankelijk van wat u wilt gaan leren, de tijdsduur en de benodigde materialen. Op de diensten pagina’s kunt u de prijzen vinden van onze cursussen.

Onze cursussen zijn gecertificeerd en worden uitgevoerd op basis van de richtlijnen van Het Oranje Kruis, NIBHV, NIKTA, Nederlandse Reanimatie Raad en Stop de bloeding, red een leven!

Indien u interesse heeft in een maatwerk cursus of een certificaat uitgegeven namens SanDoen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Onze opleidingen voldoen aan de richtlijnen van:

Kinder-reanimatie-1024x683

Hoe kunt u ons bereiken?

Of u nu een uitgebreide basiscursus, een herhalingscursus of een workshop wilt volgen om levensreddend te kunnen handelen, bij SanDoen kunt u alle kanten op. Of het nu bij u thuis in uw vertrouwde omgeving is, of in company bij u in het bedrijf. Kennis op het gebied van EHBO/BHV dat kan iedereen, overal leren.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Via het contactformulier kunt u ons bereiken en anders kunt u een e-mail sturen naar info@sandoen.nl of bellen met 06-14234522. Graag tot ziens bij SanDoen.